Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

10 dienu pusvadītāju nozares eksports ir samazinājies par 23,4%! Dienvidkorejas eksports reģistrēs lielāko kritumu 10 gadu laikā

Dienvidkorejas eksporta rezultāti ir bijuši lēni. Tomēr jaunākie muitas dati liecina, ka Dienvidkorejas eksports pēdējā laikā uzrāda nelielu atsitienu. Decembra pirmajās 10 dienās eksporta vērtība pieauga par 7,7%, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā, bet galvenajās nozarēs pusvadītāju eksporta vērtība joprojām samazinājās par 23,4%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn.

Ziņu aģentūra Yonhap ziņoja, ka saskaņā ar jaunākajiem datiem, ko publiskojusi Korejas muitas pārvalde, Dienvidkorejas kopējais eksports no 1. līdz 10. decembrim bija USD 12,9 miljardi, kas ir par 920 miljoniem USD jeb 7,7% vairāk nekā šajā pašā laikā. periodu pagājušajā gadā, apvēršot iepriekšējo mēnešu kritumu. . Galveno izaugsmes impulsu rada tirgus pieprasījums pēc bezvadu ierīcēm un vieglajām automašīnām.

Sadalot pēc eksportēto preču veida, bezvadu iekārtu eksporta vērtība no 1. līdz 10. decembrim palielinājās par 18%, kas ir labākais sniegums. Tomēr, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā, pusvadītāju eksporta vērtība galvenajās nozarēs joprojām strauji kritās par 23,4%.

Jāatzīmē, ka pusvadītāju nozare kā Korejas ekonomikas dzīvības spēks veido vienu piekto daļu no visas valsts eksporta. Gadu lielāks nekā piektdaļas kritums nozīmē, ka Dienvidkorejas kopējais eksports var saskarties ar nopietnu kritumu.

Faktiski kopš pagājušā gada decembra Dienvidkorejas eksporta pieauguma temps turpina samazināties, un kopš šī gada jūnija kritums ir pat pieaudzis līdz divciparu skaitlim. Pašlaik tas ir uzrādījis negatīvu pieaugumu 12 mēnešus pēc kārtas. Korejas banka arī norādīja, ka sagaidāms, ka Dienvidkorejas preču eksporta kopējā cena 2019. gadā samazināsies par 10,2%, salīdzinot ar pagājušo gadu, kas ir lielākais kritums kopš 2009. gada (13,9%).