Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A13 pārspēj Huawei jauno mikroshēmu, kas ir pārsteidzošs iekšējais tulks

TSMC 7 nanometru process ir ļoti vienmērīgs, piesaistot lielas naudas klientus, lai tie sagrābtu pasūtījumus. Huawei Kirin 990 mikroshēma satver jaunāko 7 nanometru EUV procesu. Apple A13 filmai ir liels negadījums, izmantojot tikai vispārējo 7 nanometru procesu ar progresīvu procesu. No tehniskā viedokļa Kirin 990 veiktspējai jābūt spēcīgai pret Apple A13, es negaidīju, ka mani paklupa A13, vai 7 nanometru EUV process nav spēcīgs?

TechWeb ziņoja, ka ļoti gaidītais Kirin 990 izmantoja jaunāko 7 nanometru EUV, taču integrētā 5G ietekmes dēļ enerģijas patēriņš nevarēja būt pārāk liels, un galīgais sniegums joprojām zaudēja Apple A13.

Kas attiecas uz Apple A13, kāpēc izmantot tikai vispārējo 7 nm procesu? Tirgū ir divu veidu teicieni. Pirmkārt, TSMC 7 nanometru EUV procesa cena ir pārāk augsta. Apple nožēlojamie ieņēmumi pagājušajā gadā tika attiecināti uz to, ka mobilie tālruņi bija pārāk dārgi, lai tos pārdotu. Lai ietaupītu izmaksas, tika pārtraukts EUV process. Cits skaidrojums bija tāds, ka TSMC 7 nm EUV jauda nebija pietiekama. Sadarbojoties ar TSMC daudzu gadu garumā, lielākais klients Apple, visticamāk, neizvirzīs pasūtījumu, tāpēc tas nav saprātīgi.

Saskaņā ar ziņojumu tikai TSMC un Samsung ir 7 nanometru EUV ražošanas līnijas. Pat ja Samsung jaunais procesors Exynos 9825 pieņem 7 nanometru EUV, tā veiktspēja ir saistīta tikai ar Qualcomm Snapdragon 855. Turklāt Samsung arī pārtrauca 7 nanometru EUV ražu. Nepietiekamas problēmas, tāpēc TSMC 7nm EUV teicamie rādītāji un ienesīgums joprojām dominē vadošajā pozīcijā. Nākamgad tas ienāks 5nm procesā, un TSMC uzsāks vēl vienu klientu vilni, lai sagrābtu preces.