Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

BOE zaudēja? Samsung un LG baumoja par OLED ekrānu nodrošināšanu nākamajam iPhone

27. novembrī, saskaņā ar etnews ziņojumiem, Samsung Display un LG Display kļūs par vienīgajiem OLED ekrānu piegādātājiem jaunajam iPhone 2020. gadā.

Iekšējā informācija atklāja, ka Apple ir paredzēts izlaist trīs jaunus OLED paneļu izmērus jaunajos 5,4 collu, 6,1 collu un 6,7 collu iPhone modeļos, kas tiks izlaisti 2020. gada rudenī. Tomēr, visticamāk, kopējais iPhone modelis pārsniegs četrus jo Apple arī plāno izlaist modeli, kas atbalsta 5G tīklus.

Samsung Display būs vienīgais 5,4 collu un 6,7 collu iPhone OLED ekrānu piegādātājs, savukārt 6,1 collu OLED ekrānus nodrošinās Samsung Display un LG Display.

Saprotams, ka Samsung Display piegādātais OLED ekrāns iekapsulē paneļa iekšpusē esošo skārienjūtīgo sensoru (Y-OCTA tehnoloģija). Agrāk, lai ieviestu pieskāriena funkciju, uz paneļa tika ielīmēta skārienplēve. Tā kā Y-OCTA tehnoloģijai nav nepieciešama atsevišķa filma, tā var padarīt mobilā tālruņa ekrānu plānāku, un ražošanas izmaksas ir zemākas.

Apple ir pamanījis Y-OCTA tehnoloģijas priekšrocības. Tā kā Samsung Display ir vienīgais piegādātājs, kas spēj masveidā ražot šādus paneļus, tas nākamgad ļaus Samsung Display piegādāt 5,4 collu un 6,7 collu iPhone versijas. Agrāk Apple ir uzstājis uz plānas plēves skārienpaneļu izmantošanu.

Turklāt iepriekšējās ziņas norādīja, ka BOE ir piedalījusies jaunā iPhone izstrādē un būs viens no 6,1 collu iPhone paneļu piegādātājiem. Tomēr etnews norādīja, ka attīstības un ražošanas lēnā progresa dēļ BOE nākamgad, visticamāk, tiks izslēgts.

Ir vērts pieminēt, ka Samsung Display bija vienīgais Apple OLED ekrānu piegādātājs. Paaugstinoties LG Display spēkam un ņemot vērā Apple piegādātājus, LG Display sāka dalīties ar Apple pasūtījumiem ar Samsung Display. Tiek ziņots, ka LG Display var ražot arī OLED ekrānus ar iebūvētiem skārienjutīgiem paneļiem, taču kvalitāte un ražošanas efektivitāte uz laiku nevar konkurēt ar Samsung Display.