Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Kontrapunkts: Paredzams, ka šī gada ieņēmumi pārsniegs 20 miljardus ASV dolāru! TSMC attīstības ātrums būs priekšā pusvadītāju nozarei

Apple mikroshēmu partneris TSMC 2021. gadā sasniegs izaugsmi ar visu skaidu liešanas nozari. Counterpoint Research apgalvo, ka sagaidāms, ka TSMC turpinās pārsniegt nozares vidējo rādītāju, pieaugot 13% līdz 16%. Pretpunktu analītiķi pēta pusvadītāju nozari un lēš, ka viss tirgus 2020. gadā sasniegs "lielākus ieņēmumus nekā gaidīts", un uzskata, ka šī situācija turpināsies līdz 2021. gadam.

Nākamā gada prognozē uzņēmums ir īpaši optimistisks par TSMC un Apple mikroshēmu stratēģiju.

Kaut arī nozares ieņēmumi 2020. gadā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu pieaugs par 23% līdz 82 miljardiem ASV dolāru, Counterpoint uzskata, ka 2021. gadā tie pieaugs līdz 92 miljardiem ASV dolāru, kas ir 12% gada pieauguma temps. TSMC prognozētais pārdošanas pieaugums no 13% līdz 16% 2021. gadā, ja tas tiks realizēts, pārsniegs visu nozari. Zināmā mērā to noteiks TSMC paātrinājums ar EUV iespējotu (ekstremālas ultravioletās litogrāfijas) mezglu ražošanai, iesaistot 7nm un 5nm mikroshēmas. EUV tiek uzskatīts par "galveno faktoru Mūra likuma turpināšanai", kas palielina mikroshēmas tranzistora blīvumu un tādējādi uzlabo veiktspēju.

5 nanometru līmenī TSMC sāks masveida ražošanu 2020. gada pirmajā ceturksnī, un Samsung sekos vismaz sešus mēnešus vēlāk. Tiek lēsts, ka 5 nanometru plātņu sūtījumi 2021. gadā veidos 5% no globālajām 12 collu plātnēm, kas ir mazāk nekā 1% 2020. gadā. Apple tiek uzskatīts par lielāko 5 nm mikroshēmu klientu 2021. gadā, un visi pasūtījumi tiek nodoti caur TSMC, kas, domājams, veido 53% sūtījumu. Tas ir saistīts ar Apple 5 nanometru tehnoloģijas izmantošanu A sērijas mikroshēmās, kuras izmanto iPhone un Apple Silicon.

Qualcomm var būt otrs lielākais 5 nm plātņu klients, daļēji tāpēc, ka Apple un spekulētais Qualcomm X60 modems var tikt pieņemts "iPhone 13".

Paredzams, ka 7 nanometru tirgū 2021. gadā Apple patērēs tikai 6% no savām plāksnēm, daļēji tāpēc, ka tirgū, kurā dominē AMD, Nvidia un Qualcomm, ir ārkārtīgi daudz cilvēku.

"Kamēr turpinās bažas par piegādes ķēdes traucējumiem, mikroshēmu ražotāji saglabās augstu krājumu līmeni no 2020. gada ceturtā ceturkšņa." Analītiķi piebilda, ka tas var arī uzlabot "sezonas sniegumu labāk nekā parasti" 2020. gada pirmajā pusē. Tā kā lietuves klienti izvēlēsies vafeļu pasūtījumus veikt agrāk.

Tirgus cerības uz TSMC 2021. gada ieņēmumiem, kas pārsniedz 20 miljardus ASV dolāru, kas ir rekordliels, "mūsuprāt, ir pamatoti", sacīja Counterpoint. "Šis būs TSMC savstarpējās pārdošanas gads starp diviem viedtālruņu un HPC izaugsmes pīlāriem."

Paredzams, ka TSMC 2021. gada laikā palielinās ražošanas jaudu 5 nm un 3 nm, un uzskata, ka pēdējo patērē Apple. Paredzams, ka nākotnes izaugsmes rādītājs "kapitāla izdevumu un pārdošanas attiecība" saglabāsies 40% no šī gada augstākā līmeņa.