Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

DDR5 nākamajā gadā kļūs par galveno, un daudzi piegādes ķēdes pārdevēji gūs labumu no turpmākiem pasākumiem

28. jūlijā pēc tam, kad Apvienotā elektronisko iekārtu inženierkomitejas (JEDEC) Cietvielu tehnoloģiju asociācija jūlija vidū paziņoja informāciju par jauno atmiņas specifikāciju DDR5, pēc Korejas plašsaziņas līdzekļu domām, DDR5 tiks ražots masveidā līdz šī gada beigām. gadu no gada kļūst par galveno tirgus spēku. Analītiķi sacīja, ka papildus Samsung un Hynix tiešajam labumam ir arī septiņi piegādes ķēdes ražotāji, kas arī var gūt labumu.

JEDEC Cietvielu tehnoloģiju asociācija šomēnes paziņoja par DDR5 SDRAM standartu. Starp tiem DDR5 ir divreiz lielāks nekā DDR4 joslas platums, un pārraides ātrums var sasniegt 6.4Gbps. Enerģijas patēriņš ir gandrīz par 8% mazāks nekā DDR4.

Saskaņā ar "Business Korea" ziņojumu, pēc DDR5 specifikāciju apstiprināšanas Samsung, SK Hynix un saistītajām iepakošanas un testēšanas rūpnīcām ir daudzsološas izredzes uz darbību. Analītiķi prognozē, ka DDR5 sāks masveida ražošanu 2020. gada beigās, un ir sagaidāms būtisks pieaugums 2021. gadā. Globālās atmiņas daļa 2022. gadā pārsniegs DDR4 un kļūs par galveno atmiņas specifikāciju.

Taivānas plašsaziņas līdzekļi Juheng.com ziņoja, ka analītiķi sacīja, ka pēc jauno DDR5 specifikāciju ieviešanas DRAM ražotāji Samsung un SK Hynix iegūs tiešu labumu. DDR5 ieviesīs vairāk zīmolu ražotāju, pateicoties tā augstajai veiktspējai un zemām enerģijas patēriņa priekšrocībām. Datoru un serveru produkti. Turklāt, tā kā DDR5 ražošanas procesā netiks veikti ievērojami jauninājumi, izmantojot augstas veiktspējas atbalstu, būs izdevīgi palielināt vidējo pārdošanas cenu.

Papildus atmiņas ražotājiem vienlaicīgi var gūt labumu arī atmiņas moduļu ražotāji un testēšanas aprīkojuma ražotāji. Analītiķi nosauca Korejas moduļu ražotāja Simmtech un testēšanas aprīkojuma ražotāju UniTest un Exicon, kā arī Taivānas ražotāju Nanya Ke un PCB ražotāja Xinxing, Nissho Advantest un American Teradyne analītiķi uzsvēra, ka šie septiņi pārdevēji tika izvēlēti, jo ievērojami palielinājās ieņēmumi no iepriekšminētajiem pārdevējiem specifikāciju migrācijas dēļ pagājušajā DDR3 uz DDR4 pārveidošanas periodu.

Saskaņā ar iepriekšējiem ziņojumiem no Jiwei.com, Micron arī paziņoja par visaptveroša iespēju palielināšanas plāna sākšanu, kas būs pirmais, kas nozarei sniegs tehniskos resursus, produktus un ekosistēmas partneru atbalstu. Šis tehnoloģiju pilnveidošanas plāns nodrošinās produktu projektēšanu, attīstību un verifikācijas atbalstu nākamās paaudzes skaitļošanas platformām, kas aprīkotas ar DDR5 (līdz šim vismodernākā DRAM tehnoloģija).

Šoreiz paziņotais iespēju palielināšanas plāns ir turpinājums Micron paziņojumam par DDR5 RDIMM paraugu ņemšanu šī gada janvārī. Šis pilnvarojuma plāns palīdzēs nozarei atklāt nākamās paaudzes datu ietilpīgo lietojumprogrammu vērtību. Uzņēmumi, kas ir pievienojušies Micron's DDR5 tehnoloģiju iespēju programmai, ietver Cadence (Chen Teng Technology), Montage (Lanqi Technology), Rambus, Renesas (Renesas Electronics) un Synopsys (Synopsys).