Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ārvalstu plašsaziņas līdzekļi: AMD iegūst no Intel 40% CPU tirgus daļu

AMD Ryzen 3000 sērijas 7 nanometru mikroshēmas ir guvušas daudz uzslavu, un uzņēmums ir ātri sasniedzis rezultātus, pateicoties zemu cenu konkurencei, un sagrābis lielāku tirgus daļu no Intel. Saskaņā ar jaunākajiem testēšanas programmatūras uzņēmuma PassMark datiem, lai arī Intel joprojām ir līderis, AMD tirgus daļa tagad ir tuvu 40%, padarot to par uzņēmuma labāko gadu kopš 2006. gada.

Tomēr arī ārvalstu mediji "Wccftech" norādīja, ka šī ir tikai PassMark veiktā procesora ar x86 arhitektūru analīze. Procesori, kuru pamatā ir citas arhitektūras, nav iekļauti aptaujā, un PassMark iekļauj tikai personālajos datoros esošos CPU, izņemot CPU spēles konsolē.

AMD iepriekš bija atzinis, ka nekad nav domājis, ka kādu dienu pieveiks Intel. Bet negaidīja, ka Intel nepareizās stratēģijas dēļ 10 nm procesā AMD ieguva šo iespēju.

AMD šajā procesā darbojas ātrāk. Lai arī Intel cer saglabāt 14 nanometru procesa frekvences priekšrocības, salīdzinot ar AMD pastāvīgi uzlabojošajiem izstrādājumiem, Intel nevar gūt lielu labumu.

"Wccftech" norādīja, ka pirms oficiālas 10 nanometru palaišanas Intel joprojām var būt nepieciešama piesardzība, lai izvairītos no kārtējās tirgus daļas samazināšanās.