Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Bijušais iPhone inženieris: Apple ir draudējis nepieņemt Apple inženierus, bet vēlas izrakt cilvēkus no Nuvia

Pēc Macrumors teiktā, bijušais iPhone mikroshēmu dizainers Džerards Viljamss III kopā ar citiem Apple izstrādātājiem nodibināja jaunu uzņēmumu ar nosaukumu Nuvia pēc aiziešanas no Apple 2019. gada februārī. Pēc tam Apple Viljamsu iesūdzēja tiesā par līguma pārkāpumu.

Saprotams, ka Apple pirmo reizi iesūdzēja Viljamsu 2019. gada augustā, apgalvojot, ka līgums ar Apple viņam liedz iesaistīties uzņēmējdarbībā, kas tieši saistīta ar Apple biznesu.

Nesen Viljamss vēlreiz paziņoja, ka Apple faktiski ir izracis cilvēkus Nuvia iekšienē.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem, ko Nuvia iesniedza AppleInsider, Apple ir uzsācis pats savu pret konkurenci vērstu kampaņu. Viņš sacīja, ka Apple draudējis Nuvia nenodarbināt Apple inženierus, taču vēlāk viņš vēlējās atbrīvoties no Nuvia līdzdibinātāja Džona Bruno.

Nav skaidrs, vai lieta tiks iztiesāta. Tiek ziņots, ka tiesnesis noraidīja Apple prasību par soda atlīdzību, jo viņiem neizdevās pierādīt, kā Viljamsa neticība ievainoja uzņēmumu.

Saprotams, ka Žerādam Viljamsam III ir liela procesora izstrādes pieredze. Pirms pievienošanās Apple 12 gadus viņš strādāja ARM. Pēc pievienošanās Apple viņš no procesora galvenā inženiera pakāpeniski sāka būt atbildīgs par visas A sērijas SoC arhitektūras dizainu, kas liecina, ka viņa atbildība arī palielinās. Un visizcilākais ieguldījums ir procesora kodola dizains A7, kas ir pirmā 64 bitu skaitļošana mobilajās ierīcēs.