Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Japāna un Dienvidkoreja sagrābt viena otru? Japānas plašsaziņas līdzekļi: Nav problēmu, Japāna var iegādāties pusvadītājus no Ķīnas!

Japānas valdība pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tā 28. augustā oficiāli svītro Dienvidkoreju no "baltā saraksta". Tās pašas dienas pēcpusdienā Dienvidkorejas prezidents Wen Zaiyu arī paziņoja, ka viņš izspiedīs Japānu no Dienvidkorejas “baltā saraksta”. ”. Japānas plašsaziņas līdzekļi norādīja, ka Dienvidkorejas plāns maz ietekmē Japānu, jo Japāna var importēt pusvadītājus no Taivānas.

Japānas valdība otrajā kabinetā pieņēma kabineta lēmumu un 28. augustā oficiāli svītro Dienvidkoreju no “baltā saraksta”. Tā saucamais “baltais saraksts” attiecas uz drošu un tirdzniecībai draudzīgu valstu sarakstu. iesniedza Japānas valdība. Japānas eksportētāji, eksportējot augsto tehnoloģiju produktus uz šīm valstīm, var baudīt samērā vienkāršotas procedūras. Tās pašas dienas pēcpusdienā Dienvidkorejas prezidents Vens Zemins nosodīja Japānas rīcību kā “ļoti neapdomīgu lēmumu”. Varas iestādes arī norādīja, ka tās veiks pretpasākumus un paziņos, ka izspiedīs Japānu no Dienvidkorejas “baltā saraksta”.

Saskaņā ar ziņojumu par japāņu Yomiuri Shimbun 4. datumā Dienvidkorejas valdība paziņoja, ka tā svītro Japānas “balto sarakstu” no Dienvidkorejas, un Japānas valdības amatpersonas paziņoja, ka “tam nebūs lielas ietekmes”. Japānas un Dienvidkorejas importā un eksportā galvenokārt Japāna eksportē izejvielas un importē gatavo produkciju no Dienvidkorejas. Lai arī Japāna šobrīd importē pusvadītājus no Dienvidkorejas, Japānas valdības amatpersonas norādīja, ka “no Taivānas (pusvadītājiem) nevar veikt pirkumus un to gandrīz nav.”

Tomēr, kad Dienvidkoreja tika izslēgta no Japānas “baltā saraksta”, kad Japānas uzņēmumi eksportēja savus produktus uz Dienvidkoreju papildus pārtikai un kokam, gandrīz visas preces, kuras var nodot militāriem nolūkiem paredzētiem darbgaldiem, elektroniskām detaļām un oglekļa šķiedra ir principā nepieciešama. Iegādātas eksporta licences no Ekonomikas, tirdzniecības un rūpniecības ministrijas.

Otrajā preses konferencē, kas notika pēc kabineta sēdes, Japānas ekonomikas, tirdzniecības un rūpniecības ministrs Shiguro Hiroshi sacīja, ka Dienvidkorejas svītrošana no baltā saraksta ir tikai atgriešanās tajā pašā vidē, kurā ir Dienvidaustrumu Āzijas valstu asociācija (ASEAN). ) un citām Āzijas valstīm. Tas nav embargo. Principā, kamēr tiek veiktas procedūras un vadība, eksportu joprojām var veikt.

Turklāt Šihi Gens Hončengs arī apgalvoja, ka Dienvidkorejas svītrotais baltais saraksts neietekmēs globālo piegādes ķēdi, kā arī negatīvi ietekmēs Japānas uzņēmumus.