Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

MediaTek 2020: 5G mikroshēmas cenšas sasniegt 40% tirgus daļu, ieņēmumus no trim lielām jaunām jomām

MediaTek 7. februārī publiskoja 2019. gada ceturtā ceturkšņa finanšu pārskatu. Saskaņā ar finanšu pārskatu MediaTek ceturtā ceturkšņa neto peļņa bija NT 6,383 miljardi USD, samazinājums par 7,5% salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni un pieaugums par 56,5%, salīdzinot ar to pašu periodu 2018. gadā. Aplūkojot konsolidāciju pirmajos trīs ceturkšņos par pilnu 2019. gadu MediaTek tīrie darbības ienākumi bija NT 246,222 miljardi USD, kas ir par 3,4% vairāk nekā gadu iepriekš; gada tīrā peļņa bija NT 23,24 miljardi USD, kas ir par 11,7% vairāk nekā pagājušajā gadā.

Vecās bankas tirgus daļa palielinās, jaunās tehnoloģijas gūst panākumus

MediaTek mobilo skaitļošanas platformu bizness pagājušā gada ceturtajā ceturksnī veidoja aptuveni 37% līdz 42% no viena ceturkšņa ieņēmumiem. Kopš pagājušā gada decembra 5G mikroshēmas pārvadā nelielos apjomos, un paredzams, ka šogad tas pakāpeniski palielināsies. MediaTek norādīja, ka pagājušā gada 4G mobilo tālruņu mikroshēmas veiksmīgi paplašināja tirgus daļu un uzlabojās arī ar to saistītā peļņa. Izaugsmes produkti galvenokārt ietver lietu internetu, enerģijas pārvaldību, pielāgotas mikroshēmas utt. Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī ieņēmumi bija no 30% līdz 35%. Tā kā tādās precēs kā viedās mājas ir sezonāls kritums, ieņēmumi ceturtajā ceturksnī bija aptuveni no 26% līdz 31%.

MediaTek izpilddirektore Cai Lixing sacīja, ka pagājušajā gadā ir palielinājusies viedtālruņu, AIoT, pielāgoto mikroshēmu un citu plaša patēriņa elektronikas produktu tirgus daļa, kā arī jaunas investīciju tehnoloģijas, piemēram, AI, 5G, WiFi 6, uzņēmuma līmeņa pielāgotas mikroshēmas un automašīnu elektronika utt., arī ir guvuši labus panākumus.

2020. gads joprojām ir izaugsmes gads, kas ir trīs jaunu jomu ienākumu kāpums

Lai gan MediaTek 2019. gada 4. ceturksnis ievērojami palielinājās, salīdzinot ar to pašu periodu 2018. gadā, tas joprojām samazinājās par 7% līdz 15%, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni. Cai Lixing sacīja, ka joprojām cer, ka šis gads būs izaugsmes gads. Mērķis ir iekarot 40% no tirgus daļas 5G mikroshēmu tirgū. Pašlaik visi 5G projekti turpinās, un MediaTek ir izvietojis iekšējos resursus, lai pilnībā atbalstītu klientus.

Raugoties uz 2020. gada pirmo ceturksni, Cai Lixing sacīja, ka jaunā koronavīrusa epidēmija joprojām turpinās. Balstoties uz šajā posmā zināmo informāciju, mēs uzskatām, ka neskatoties uz īstermiņa pieprasījuma nenoteiktību, MediaTek līdzsvarotais un daudzveidīgais produktu un biznesa izkārtojums ļauj gan ieņēmumi, gan bruto peļņa pirmajā ceturksnī joprojām stabili augt, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. Turklāt, pamatojoties uz pašreizējo situāciju, mēs arī uzskatām, ka potenciālajai ietekmei uz uzņēmējdarbību visa gada garumā jābūt kontrolējamās robežās.

Viņš norādīja, ka ar līdzsvarotu produktu un biznesa izkārtojumu un ieņēmumu pieaugumu no trim jaunajām jomām - 5G, pielāgotajām mikroshēmām un autoelektronikas - 2020. gads joprojām ir MediaTek izaugsmes gads. Viņš uzskata, ka, pamatojoties uz pašreizējo situāciju, es uzskatu, ka epidēmijas potenciālajai ietekmei uz MediaTek biznesu visa gada garumā jābūt kontrolējamās robežās. Viņš arī uzskata, ka MediaTek ieņēmumi no trim jaunām jomām šogad pārsniegs 15%, pārsniedzot pagājušā gada aplēses par 10%. Papildus 5G produktiem MediaTek pagājušajā gadā turpināja iegūt 4G mikroshēmas. Šogad tā cer, ka saistītie mikroshēmu sūtījumi turpinās pieaugt un turpinās palielināt tirgus daļu.

Pašlaik vietējie pirmās pakāpes terminālu ražotāji "Hua Mi OV" ir iegādājušies 5G mobilo tālruņu mikroshēmas no MediaTek. Starp tiem OPPO Reno3 pirmo reizi uzsāka MediaTek Tianye 1000L 5G mikroshēmas, kas atbalsta divējāda režīma 5G, izmantojot 7nm procesu, lejupejošu ātrumu 4,7Gbps un augšupvērstu saiti 2,5 Gbps, šo mikroshēmu var uzskatīt par samazinātu versiju Teana 1000, un tā atrašanās vieta ir arī augstākās klases mikroshēmā.

Tiek ziņots, ka MediaTek 5G SoC izlase tika atlasīta pagājušā gada trešajā ceturksnī. Šā gada pirmajā ceturksnī tas tiks tirgots ar daudzu klientu vadošajiem mobilajiem tālruņiem. Turklāt noteiks Ķīnas un ASV tirdzniecības berzes, kontinentālās daļas aktīvās dekompleksācijas un citu faktoru ietekme, MediaTek atradīsies kontinentālajā daļā 2020. gada pirmajā pusē. Paredzams, ka 5G tirgus daļa pārsniegs 30%.

Cīnieties pret jauno vainaga vīrusa cīņu un pārvērtiet augstus konkurētspējas rādītājus vidēja un ilgtermiņa izaugsmē

MediaTek sacīja, ka, lai arī jaunā koronavīrusa epidēmija šogad ir pievienojusi nenoteiktību pasaules ekonomikā un samazinājusi redzamību īstermiņā, mēs uzskatām, ka 2019. gada rādītāji ir diezgan skaidrs augstas konkurētspējas rādītājs un var pārvērsties vidēja termiņa un ilgtermiņa izaugsmē .

MediaTek veica arī ārkārtas pasākumus uzņēmumā un ārpus tā, reaģējot uz jauno vainaga vīrusu:

Iekšējais

Es aicinu katru kolēģi stiprināt izpratni par drošības pasākumiem, aktīvi reaģēt uz valdības departamentu aicinājumiem veikt epidēmijas novēršanu un profilakses pasākumus un stingri pieprasīt visu departamentu vadītājiem ieviest epidēmiju profilakses darbu un nodrošināt un uzturēt veselīgu un drošu darba kārtību vide.

Lai nodrošinātu ikviena kolēģa veselību un drošību, uzņēmums pavasara svētku laikā steidzami iegādājās pietiekami daudz visa veida pretepidēmijas materiālu un pabeidza biroja vides dezinfekciju un ventilāciju.

Atkarībā no personāla attiecīgajām epidēmiju novēršanas vajadzībām viņi var strādāt elastīgi, piemēram, ceļot nepareizā laikā, strādāt no mājām utt. Ja kolēģiem ir nepieciešama palīdzība, viņi jebkurā laikā var sazināties ar vadītāju un AP.

Kolēģiem, kuriem jāatrodas darbā, uzņēmums nodrošina visaptverošus pretepidēmijas pasākumus, ieskaitot ķermeņa temperatūras mērīšanu, masku izsniegšanu, ventilāciju, augstas frekvences dezinfekciju sabiedriskās vietās, ēdnīcās un ēdamistabas drošības pasākumus utt. Manu kolēģu viedokļi un ieteikumi.

Uz ārpusi

29. janvārī MediaTek ziedoja 10 miljonus juaņu vērtu medicīnisko piederumu Uhaņas Austrumu ezera augsto tehnoloģiju zonas valdībai, lai palīdzētu faktiskajās darbībās, lai cīnītos ar Uhaņas epidēmiju.

Lai aizsargātu klientu epidēmiju novēršanas drošību, klātienes apmeklējumi tiek īslaicīgi atcelti, taču joprojām tiek uzturēta cieša saziņa un apkalpošana.