Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ne katastrofas laiks, 2020. gada pasaules IC tirgus izaugsme būs pozitīva

Saskaņā ar IC Insights aptauju, pat ja COVID-19 ir katastrofāla ietekme uz pasaules ekonomiku, ir paredzams, ka pēc pagājušā gada krituma par 15% globālais IC tirgus 2020. gadā joprojām sasniegs vienciparu pieaugumu.

No 1984. līdz 2019. gadam IC tirgus vidējā sezonalitāte 1. ceturksnī nepārtraukti samazinājās līdz 2%. IC Insights norādīja, ka, salīdzinot ar 2019. gada ceturto ceturksni, 2020. gada pirmajā ceturksnī tirgus samazinājās tikai par 3%, nedaudz zem 36 gadu vidējā līmeņa.

Izņemot gadus pēc IC nozares nopietnā krituma 1985. un 2001. gadā, IC Insights uzskata, ka 1Q / 4Q IC tirgus izmaiņas ir labākais rādītājs ikgadējā IC tirgus izmaiņu virzienam un intensitātei. Tā kā faktiskās izmaiņas 1Q / 4Q tieši neprognozēs IC tirgus galīgo ikgadējo pieaugumu attiecīgajā gadā, bet precīzi aprakstīs IC tirgus ikgadējā pieauguma tempa paredzamo virzienu un intensitāti salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

IC Insights uzskata, ka, ņemot vērā IC nozares raksturīgās sezonālās īpašības, pirmais ceturksnis būtībā lika "pamatus" IC tirgus turpmākajai ceturkšņa izaugsmei. Kopumā, ja attiecīgā gada 1Q / 4Q rādītāji ir labāki nekā iepriekšējā gada 1Q / 4Q rādītāji, var sagaidīt, ka gada pieauguma tempi tajā gadā būs augstāki nekā iepriekšējā gadā. Kad šī gada sniegums 1Q / 4Q bija sliktāks nekā tajā pašā laika posmā pērn, situācija bija tieši pretēja.

Tā kā IC tirgus izmaiņas 1Q20 / 4Q19 ceturksnī ir -3%, kas ir daudz labāk nekā 1Q19 / 4Q18 IC tirgus izmaiņas -17%, IC Insights uzskata, ka, pat ņemot vērā COVID negatīvo ietekmi, gada pieauguma temps IC tirgus 2020. gadā (3%) var būt daudz labāks nekā 15% kritums IC tirgū 2019. gadā.