Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Reuters: Pirms Trampa atkāpšanās Intel un citi uzņēmumi atcels desmitiem piegādes licenču Huawei

Saskaņā ar cilvēkiem, kuri zina šo jautājumu, Trampa administrācija ir paziņojusi vairākiem Huawei piegādātājiem, tostarp mikroshēmu ražotājam Intel, ka tā pašlaik atsauc noteiktas licences produktu pārdošanai Huawei un plāno noraidīt desmitiem citu pieteikumu Huawei piegādei. . Šī var būt Trampa pēdējā darbība pret Huawei pirms atkāpšanās.

Saskaņā ar Reuters iegūtajiem e-pasta ierakstiem SIA piektdien paziņoja, ka ASV Tirdzniecības departaments ir paziņojis, ka tas "noraidīs lielu skaitu licenču pieteikumu produktu pārdošanai Huawei un atsauks vismaz vienu iepriekš izsniegtu licenci". Avots teica, ka vairāk nekā viena licence tika atsaukta, un cits teica, ka tajā ietvertas astoņas licences, kuras ieguvušas četras kompānijas. Starp tiem Japānas zibatmiņas mikroshēmu ražotājam Kioxia ir atņemta vismaz viena licence. SIA e-pastā paziņoja, ka šīs darbības bija saistītas ar "plašu" ražojumu pusvadītāju nozarē, un jautāja, vai uzņēmums ir saņēmis paziņojumu. Turklāt e-pastā arī norādīts, ka daudzi uzņēmumi jau vairākus mēnešus gaida piegādes pieteikumus, taču Trampa drīzās atkāpšanās gadījumā izaicinājums būs tas, kā valdības departamenti "noraida" apstiprinājumu.

Tiek ziņots, ka uzņēmumam, kurš saņem paziņojumu “nodoms noliegt”, ir 20 dienu atbildes laiks, un Tirdzniecības ministrija 45 dienu laikā paziņos uzņēmumam par visām lēmuma izmaiņām, pretējā gadījumā šīs izmaiņas kļūs par galīgo lēmumu . Saistītiem uzņēmumiem ir arī 45 dienas apelācijas.

2019. gada maijā Amerikas Savienotās Valstis nacionālās drošības apsvērumu dēļ iekļāva Huawei “Entītiju sarakstā”, ierobežojot piegādātājus pārdot amerikāņu produktus un tehnoloģijas uzņēmumam. Tomēr, kad Amerikas Savienotās Valstis pastiprināja sankcijas pret Huawei, tā arī apstiprināja dažas piegādes licences un pat pieprasīja uzņēmumiem, kas pārdod amerikāņu tehnoloģijas un ražo ārzemēs, iesniegt pieteikumus, kas neapšaubāmi paplašināja ASV varu.

Cilvēki, kas pārzina šo jautājumu, teica, ka pirms pēdējās darbības veikšanas gaida apstrādi aptuveni 150 licences, kurās ietilpst preces un tehnoloģijas 120 miljardu ASV dolāru vērtībā. Tas ir saistīts ar ASV aģentūru nespēju panākt vienošanos par to, vai šīs licences būtu jāizsniedz un vai tās ir atceltas. Turklāt joprojām ir 280 miljardi ASV dolāru Huawei preču un tehnoloģiju licenču, kuras vēl nav apstrādātas, taču tagad tās, visticamāk, tiks noraidītas.

Pagājušā gada augustā atjauninātajā Huawei aizliegumā ir noteikums, ka ar 5G saistīti produkti var tikt noraidīti, izņemot saistītās tehnoloģijas ar mazāk attīstītām tehnoloģijām, atkarībā no īpašajiem apstākļiem.

Iepriekš minētie avoti teica, ka, sākot ar 4. janvāri, ASV valdība iepriekš minēto lēmumu pieņēma pēc sešām tikšanām ar Tirdzniecības, Valsts, Aizsardzības un Enerģētikas departamenta augstākajām amatpersonām. Viņš teica, ka ierēdņi ir izstrādājuši detalizētas vadlīnijas par to, kuras tehnoloģijas var atbalstīt 5G, un izmantos to kā darbības etalonu. Pēc tam amatpersonas noraidīja lielāko daļu no aptuveni 150 apstrīdētajiem pieteikumiem un atsauca astoņas atļaujas, lai izpildītu jaunās vadlīnijas.

ASV rīcība notika pēc Trumija nesen ieceltās Tirdzniecības departamenta amatpersonas Korija Stewarta spiediena. Trampa administrācijas beigās Stjuarts divus mēnešus strādāja Tirdzniecības departamentā. Viņš cerēja veicināt stingru Ķīnas politiku.