Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Sharp ievieš 3 monokristāliskus pusgrieztus moduļus

Japānas elektronikas gigants Sharp Corporation ir uzsācis PERC monokristālisko fotoelementu moduļu sēriju, kas balstīta uz pussagrieztu šūnu tehnoloģiju. Šajā sērijā ir trīs moduļi, no kuriem visi izmanto piecus režģu līnijas moduļus, kas attiecīgi ir 330W, 385W un 395W. Sharp apgalvo, ka, salīdzinot ar konkurentiem, Sharp pusčipa moduļu ienesīguma likme ir palielinājusies par 3%.

Starp šiem trim komponentiem mazākā jauda ir 330W, kas izmanto 120 baterijas, akumulatora pārveidošanas efektivitāte ir 19,5%, un visa moduļa svars ir 19,5 kg, kas ir piemērots rūpnieciskas un komerciālas pielietošanas scenārijiem. Divas citas ir 144 elementi, kas ir piemērotāki liela mēroga jumta vai zemes fotoelektriskajām spēkstacijām.

Pēc Šarpa teiktā, salīdzinot ar standarta komponentiem, uz pusēm sagrieztām sastāvdaļām ir zemāka darba temperatūra, kas samazina karsto punktu iespējamību un uzlabo komponentu uzticamību un drošību. Ēnu oklūzijas ziņā unikālā dizaina dēļ tai ir labāki anti-oklūzijas rādītāji nekā parastajiem komponentiem. "Pat ja moduļa augšējo pusi aizsedz ēnas, otrs uz pusēm sagrieztā moduļa akumulators joprojām var dot 50% enerģijas."

Ciktāl tas attiecas uz neseno heterojunkciju akumulatoru tehnoloģijas ugunsgrēku, saskaņā ar Japānas Elektriskās drošības un vides tehnoloģiju laboratorijas sertifikātu Sharp 2018. gadā izmantoja heterojunkciju un atpakaļ kontaktu tehnoloģiju, lai akumulators spētu cauri 25,09% konversijas efektivitātei.