Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Dienvidkoreja ir izveidojusi augstas tīrības fluorūdeņraža tehnoloģijas masveida ražošanu, kas var apmierināt 70–80% no iekšzemes pieprasījuma

Kopš Japāna 2019. gada jūlijā sāka ierobežot trīs galveno pusvadītāju un displeju ražošanai paredzēto materiālu eksportu uz Dienvidkoreju: augstas tīrības fluorūdeņradi, fluorpolimimīdu un fotorezistoru, Dienvidkoreja ir cerējusi, ka šādus materiālus var izgatavot uz vietas. Ražošana, lai samazinātu atkarību no Japānas.

Saskaņā ar businessKorea, Rūpniecības, tirdzniecības un resursu ministrija 2. janvārī publiskoja informāciju, ka Dienvidkoreja ir izveidojusi tehnoloģiju augstas tīrības fluorūdeņraža masveida ražošanai. Pirms Japāna pastiprināja ierobežojumus, Dienvidkorejas mikroshēmu ražotāji galvenokārt paļāvās uz Japānas uzņēmumiem, lai nodrošinātu augstas skaidrības fluorūdeņražskābes šķīdumu ar tīrības pakāpi 99,9999999999%, ko galvenokārt izmanto vafeļu kodināšanai pusvadītāju ražošanas procesos.

Pēc kontroles pastiprināšanas Japānas fluorūdeņraža eksports uz Dienvidkoreju strauji samazinājās. Ja Korejas uzņēmumu izveidotajai ražošanas tehnoloģijai nav problēmu ar rentabilitāti un stabilu piegādi, tas, iespējams, radīs ilgtermiņa triecienu Japānas ražošanas uzņēmumiem.

Saprotams, ka Dienvidkorejas ķīmisko materiālu uzņēmums Soulbrain ir izveidojis jaunu rūpnīcu Gongju pilsētā, Čungčongnam-do, un pagājušā gada otrajā pusē sāka ražot fluorūdeņražskābes šķīdumu. MOTIE amatpersona sacīja: "Soulbrain spēja ražot fluorūdeņražskābes šķīdumus ir dubultojusies. Tāpēc ir iespējams nodrošināt apmēram divas trešdaļas fluorūdeņražskābes šķīdumu, kas nepieciešami Korejas pusvadītāju ražotājiem." "Tas ir no Japānas. Dienvidkoreja ir sasniegusi lokalizētu ražošanu pirmo reizi kopš šo trīs produktu eksporta kontroles."

Kāds nozares avots sacīja: "Cik es zinu, Soulbrain ir gatavs apmierināt Korejas pusvadītāju ražotāju, piemēram, Samsung Electronics un SK Hynix, pieprasījumu pēc augstas tīrības pakāpes fluorūdeņražskābes šķīdumiem."

Lai arī Dienvidkoreja neatklāja konkrētu jaudu, Dienvidkorejas ekonomikas plašsaziņas līdzekļi uzskata, ka ražošanas apjoms atbildīs Dienvidkorejas vietējam pieprasījumam aptuveni no 70 līdz 80%.