Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC reaģē uz Japānas ierosinājumu aicināt vietējos ražotājus būvēt mikroshēmu rūpnīcas: pagaidām nav plānu un netiek izslēgta turpmākā vienošanās.

Saskaņā ar techweb jaunumiem, TSMC reaģēja uz plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem par Japānas plānu uzaicināt rūpnīcu uzņēmumus, sakot, ka pašlaik nav atbilstoša plāna, taču tas neizslēdz turpmāku vienošanos.

19. jūnijā Yomiuri Shimbun ziņoja, ka Japāna plāno uzaicināt TSMC vai citus mikroshēmu ražotājus visā pasaulē apvienoties rokās ar Japānas vietējiem mikroshēmu aprīkojuma piegādātājiem, lai kopīgi izveidotu modernu mikroshēmu ražošanas rūpnīcu.

Japānas valdība cer izmantot pasaules mikroshēmu ražotāju zināšanas, lai atdzīvinātu atpalikušo vietējo mikroshēmu industriju, jo progresīvas mikroshēmu tehnoloģijas ir kļuvušas par uzmanības centrā nacionālās drošības jautājumu risināšanā.

Saskaņā ar avotiem Japānas valdība tuvākajos gados plāno nodrošināt simtiem miljardu jenu (kas ir ekvivalenta miljardiem dolāru) fondos aizjūras mikroshēmu ražotājiem, kas piedalās programmā.