Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vai tiešām nāk ziema? Samsung šovi paziņo par priekšlaicīgas pensionēšanās plānu darbinieku skaita samazināšanai

Saskaņā ar BusinessKorea teikto, Samsung ir parādījis priekšlaicīgas pensionēšanās plānu, lai samazinātu savu darbaspēku un nodrošinātu trīs gadu algu tiem, kas piesakās programmā.

Saprotams, ka Samsung biznesa vienība pagājušajā nedēļā sāka veikt pasākumus plāna īstenošanai, un pieteikties var darbinieki, kuri uzņēmumā nostrādājuši vairāk nekā piecus gadus. Uzņēmums arī pārcēla dažu LCD displeju līniju darbiniekus uz OLED ražošanas līniju.

Kāds uzņēmuma iekšējais pārstāvis sacīja, ka kompensācijas plāns ietver divarpus gadu vai trīs gadu algu un papildu 10 miljonus laimētu (8 390 latus) par bērnu bērniem ar bērniem. Uzņēmums nodrošinās mācības saviem bērniem līdz brīdim, kad viņi beigs koledžu un apsvērs papildu kompensāciju. Pensijas pabalstu piešķirs pensijas veidā no individuālā pensijas (IRP) konta.

Uzņēmuma amatpersona sacīja, ka kompensācijas plāna detaļas atšķiras atkarībā no darbinieku skaita un darba gadu skaita.

Nozares novērotāji sacīja, ka Samsung parādīja, ka tas samazina tā darbaspēku. Saskaņā ar biznesa ziņojumu uzņēmuma darbinieku skaits nedaudz samazinājās no 24 758 2015. gada beigās līdz 23 732 pagājušajā gadā. Turpretī darbiniekiem samaksātās algas tajā pašā laika posmā pieauga no 2,14 triljoniem vonu (1,8 miljardiem dolāru) līdz 2,51 triljoniem vonu (2,1 miljardam ASV dolāru). 2017. gadā pamatdarbības peļņa bija 3,38 triljoni vonu (USD 2,84 miljardi), kas palielināja straujo algu pieaugumu un izmaksāja kompensācijas pretendentiem, kuri pēc grafika īstenoja priekšlaicīgas pensionēšanās plānus.