Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Toshiba paziņoja, ka pilnībā izstāsies no zibatmiņas mikroshēmu tirgus, pārdos mikroshēmu akcijas pretī akcionāriem

Zibatmiņas mikroshēmas ir ļoti izplatītas mūsdienu viedtālruņos un klēpjdatoros, un šo mikroshēmu pagājušajā gadsimtā izgudroja Japānas Toshiba Corporation. Toshiba ir arī pirmais zibatmiņas mikroshēmu ražotājs pasaulē. Saskaņā ar jaunākajiem ārvalstu mediju jaunumiem, 22. jūnijā Toshiba nāca klajā ar svarīgu paziņojumu, ka uzņēmums pilnībā izstāsies no zibatmiņas mikroshēmu tirgus, pārdos visas bijušās Toshiba zibatmiņas mikroshēmu firmas akcijas un piešķirs pusi no kapitāla atdeve akcionāriem.

Saskaņā ar ārvalstu plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem, Toshiba pēdējos gadu desmitos ir bijis vadošais pasaules mēroga zibatmiņas mikroshēmu ražotājs, taču darbības grūtību un sagrautas kapitāla ķēdes dēļ Toshiba 2018. gada jūnijā mainīja savu zibatmiņas biznesu "Toshiba Memory Chip Company". uz USD 18 miljardu cenu tika pārskaitīts kopējam konsorcijam, kuru vadīja Amerikas privātā kapitāla uzņēmums Bain Capital. Bet līdz šai dienai Toshiba joprojām pieder 40% no šī uzņēmuma kapitāla.

Tiek ziņots, ka pēc ārējās pārsūtīšanas Toshiba atmiņas mikroshēmu uzņēmums ir mainījis savu vārdu uz "Kioxia Holding Company". Toshiba pirmdien paziņoja, ka ir paredzams, ka Kioxia tiks iekļauts biržas sarakstā līdz šī gada beigām, kad Toshiba nodos 40% savu akciju. Puse no nodotajiem kapitāla fondiem tiks atdota akcionāriem.

"Toshiba nav stratēģiska nodoma palikt atmiņu mikroshēmu tirgū," pirmdien tiešsaistes preses konferencē sacīja Toshiba izpilddirektors Nobuaki Kurumatani. "Mēs meklējam veidus, kā izpirkt mūsu Kioxia akcijas, un pēc šī naudas izmaksas procesa pabeigšanas mēs plānojam atgriezt lielāko daļu tīro ieņēmumu akcionāriem, kuri mūs atbalsta."

"Toshiba centīsies turpināt attīstīt infrastruktūras pakalpojumu un datu pakalpojumu biznesu," viņš sacīja.

Plānojot pārdot Kioxia akcijas, Toshiba turpināja enerģiski veicināt pasākumus, lai pilnveidotu savu biznesa matricu, pārdotu uzņēmuma sašķidrinātās dabasgāzes biznesu Amerikas Savienotajās Valstīs un likvidētu Lielbritānijas atomelektrostacijas celtniecības projektus.

Pēdējos gados, tā kā viedtālruņi turpina palielināt zibatmiņas vietas sadalījumu un piezīmjdatori izmanto vairāk cietvielu diskus (kas iegūti no zibatmiņas mikroshēmām), pasaules zibatmiņas mikroshēmu tirgus ir parādījis pastāvīgu popularitāti, un pusvadītāju uzņēmumi turpina palielināties. investīciju un ražošanas līnijas, piemēram, Dienvidkorejas Samsung. Elektronikas uzņēmums ir veicis papildu ieguldījumus savā zibatmiņas mikroshēmu ražotnē Sianā, Ķīnā, lai palielinātu zibatmiņas ietilpību.

Saskaņā ar ziņojumiem Samsung Electronics šobrīd ir nozares līderis pasaules zibatmiņas mikroshēmu tirgū, un Kioxia ieņem otro vietu. Pēc tam, kad bija atstājis Toshiba kontroli, uzņēmums sākotnēji plānoja atklātībā nonākt 2019. gadā, taču cilvēki, kas pazīstami ar lietu, sacīja, ka sakarā ar izmaiņām pasaules pusvadītāju tirgus pieprasījumā un uzņēmuma slikto rentabilitāti Kioxia ir pagarinājusi savu kotēšanas laiku no 2019. gada līdz 2020. gadam.

Pirmdien Toshiba arī sacīja, ka bijušais Mitsubishi Chemical Holdings priekšsēdētājs Yoshimitsu Kobayashi atkāpsies no Toshiba priekšsēdētāja amata. Šī persona kalpoja par Toshiba priekšsēdētāju 2015. gada septembrī, kad Toshiba notika krāpšanās ar grāmatvedību skandāls. Toshiba cer, ka viņš varēs izmantot savu pieredzi, lai uzlabotu Toshiba iekšējo korporatīvo pārvaldību.

Pēc akcionāru pilnsapulces 31. jūlijā par Toshiba priekšsēdētāju darbosies "Japan Chugai Pharmaceutical Company" goda priekšsēdētājs Osamu Nagajama.

Toshiba kādreiz bija plaša patēriņa elektronikas preču zīme, kas pazīstama cilvēkiem visā pasaulē, taču dažos pēdējos gados Toshiba biznesa matrica ir piedzīvojusi milzīgas izmaiņas, un uzņēmums būtībā ir pilnībā izstājies no plaša patēriņa elektronikas tirgus. Iepriekš Toshiba nodeva piezīmjdatoru biznesu Foxconn Group un dažus sadzīves tehnikas uzņēmumus kopā ar zīmola lietošanas tiesībām nodeva dažiem sadzīves tehnikas uzņēmumiem Ķīnā. Piemēram, Midea Guandunas provincē nopirka Toshiba sadzīves preču biznesu.