Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Enerģiski izkārtojiet mikroshēmu un displeja paneļu lauku! Pagājušajā gadā Samsung pētniecībai un attīstībai iztērēja 16,5 miljardus dolāru

Kā vēsta korejiešu plašsaziņas līdzekļi Business Korea, vakar publiskotais Samsung gada finanšu pārskats (26) liecina, ka uzņēmuma kopējie pētniecības un attīstības izdevumi 2019. gadā bija 20,19 triljoni vonu (aptuveni 16,5 miljardi ASV dolāru), tādējādi pārspējot 20 triljonu uzvarēto rekordu pirmo reizi. Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu pieaugums bija 8,3%.

Pusvadītāju tirgus palēnināšanās dēļ pagājušajā gadā Samsung pārdošanas apjomi un darbības peļņa samazinājās attiecīgi par 5,5% un 52,8%, bet investīcijas pētniecībā un attīstībā ir palielinājušās. Tiek ziņots, ka pētniecības un attīstības izdevumi galvenokārt tiek izmantoti ieguldījumiem sistēmas pusvadītājos un kvantu punktu displejos. Pagājušā gada aprīlī Samsung paziņoja, ka līdz 2030. gadam tas ieguldīs 133 triljonus vonu (apmēram 109,29 miljardus ASV dolāru) sistēmu pusvadītāju jomā, kļūstot par pirmo numuru neuzglabāšanas jomā. Turklāt pagājušā gada oktobrī Samsung nolēma ieguldīt 13 triljonus vonu (apmēram 10,68 miljardus ASV dolāru), lai izveidotu jaunu kvantu punktu displeju ekrānu ražošanas līniju, no kuriem 3,1 triljons vonu (apmēram 2,5 miljardi ASV dolāru) tiks izmantoti, lai attīstītu jaunas displeju tehnoloģijas.

Tajā pašā laikā Samsung sacīja, ka slikto sniegumu dēļ uzņēmuma nodokļu izdevumi pagājušajā gadā sasniedza 8,6 triljonus latu (aptuveni 7,1 miljardu ASV dolāru), kas ir samazinājums par 48,3%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.