Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Western Digital sacīja, ka gandrīz visas kopuzņēmumu ražošanas līnijas ir atgriezušās normālā darbībā. Zaudējumi no strāvas zudumiem sasniedza 339 miljonus dolāru.

Pēc Anandtech teiktā, Western Digital trešdien paziņoja, ka tā un tās partneris Toshiba Memory (TMC) ir veiksmīgi atjaunojuši gandrīz visas Japānas Jokkaichi pilsētas parka kopuzņēmumu ražošanas līnijas normālā darbībā. Bojājums vafelēm un ražošanas iekārtām novedīs pie tā, ka Western Digital zaudējumi sasniegs 339 miljonus dolāru.

15. jūnijā 13 minūšu nejauša strāvas padeves pārtraukšana Jokkaičos, Japānā, ietekmēja ražošanas iekārtas, ko kopīgi vadīja Western Digital un TMC. Incidents sabojāja pārstrādātās vafeles un uzņēmuma ražošanas telpas. Western Digital jūnija beigās paziņoja, ka negadījums samazinās NAND vafeļu piegādi trešajā ceturksnī par aptuveni 6 EB (eksabātiem), kas būtu aptuveni puse no uzņēmuma ceturkšņa NAND piegādes. Toshiba arī apstiprināja, ka vafele un aprīkojums ir sabojāts, taču to neizstrādāja.

Western Digital izpilddirektors Stīvs Milligans sacīja, ka līdz šim gandrīz visas Jokaiči operāciju departamenta jaudas ir atjaunotas. Viņš minēja: “Western Digital un TMC komandas ir smagi strādājušas, lai veiktu remonta darbus. Kopš šī brīža gandrīz viss fab aprīkojums ir normalizējies. ”

Western Digital uzskata, ka visi zaudētie vafeļi tiks ietverti septembra ceturksnī, taču zaudējumi būs ievērojami. 2019. gada FY (2019Q2) ceturtajā ceturksnī uzņēmums iekasēja 145 miljonus dolāru par ietekmēto aprīkojumu un operācijām un septembra ceturksnī plāno norakstīt vēl 1,7 līdz 190 miljonus dolāru. Tāpēc kopējā ietekme uz Western Digital sasniegs 3,15 līdz 339 miljonus ASV dolāru.

No otras puses, TMC neatklāja negadījuma ietekmi, taču, ja tas zaudētu tikpat daudz vafeļu un būtu jāatsāk ražošana, tad TMC zaudējumi būtu salīdzināmi ar Western Digital. Kopumā 13 minūšu elektrības padeve abiem uzņēmumiem izmaksātu no 6,3 līdz 678 miljoniem dolāru.