Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Izmantojot Huawei 5G "cieši pietuvinātu tuvcīņu", ASV mikroshēmu gigants Paplašināšanās gājiens

Amerikāņu mikroshēmu gigants Qualcomm šobrīd gatavo lielus trikus.

Vietne "Nikkei Business News" 19. septembrī ziņoja, ka amerikāņu komunikāciju pusvadītāju giganta Qualcomm prezidents Cristiano Amon 19. septembrī Tokijā rīkoja preses konferenci par jaunās paaudzes sakaru standartu "5G" Tokijā. 5G viedtālruņu pusvadītāju jomā , Qualcomm ir ļoti konkurētspējīgs ar Hisilicon Semiconductor, kas ir Ķīnas Huawei Technologies meitasuzņēmums. Amons uzsvēra, ka "5G tiks ieviests viedtālruņos par populārām cenām", un atklāja politiku, kā viedtālruņiem piegādāt 5G pusvadītājus ar plašu cenu punktu diapazonu.

Iepriekš, ieskaitot Qualcomm konkurentus, 5G pusvadītāji galvenokārt bija vērsti uz augstākās klases viedtālruņiem.

Atbildot uz globālo 5G attīstības procesu, Amons sacīja, ka "mērogs būs lielāks nekā (pašreizējais) 4G". Amons sacīja, ka "5G ne tikai uzlabos mobilo sakaru veiktspējas uzlabojumus, bet arī ļaus savstarpēji savienot daudzas lietas", ko paredzēts izmantot rūpniecības jomā.

Daži sabiedriskās domas pārstāvji uzskata, ka Qualcomm centieni 5G mikroshēmu jomā ir gaidāmi. Ķīnas Mūsdienu starptautisko attiecību institūta stipendiāts Li Vejs pastāstīja Uzziņu tīklam, ka Qualcomm ir spēcīgas pētniecības un attīstības iespējas un laba tehniskā uzkrāšana mikroshēmu jomā, un tam ir priekšrocības 5G mikroshēmu izpētes un attīstības jomā.

Tomēr daži plašsaziņas līdzekļi ir novērojuši, ka Qualcomm saskaras ar milzīgu spiedienu. Vietne "Nikkei Business News" nesen ziņoja, ka Qualcomm 31. jūlijā paziņoja, ka tās darbības ienākumi no 2019. gada jūlija līdz septembrim ir samazinājušies par 26%, salīdzinot ar to pašu periodu 2018. gadā. Daži plašsaziņas līdzekļi arī atzīmēja, ka Qualcomm trešā ceturkšņa MSM mikroshēmu sūtījumi bija 156. miljoniem, kas ir par 22% mazāk nekā gadu iepriekš. Gandrīz 48% no Qualcomm 9,6 miljardu ASV dolāru (1 līdz 7,1 juaņa) pamatdarbības ienākumiem tika patentēti pēc vienošanās panākšanas ar Apple. Ja neskaita šo ieņēmumu daļu, Qualcomm trešā ceturkšņa pārdošanas apjomi bija 4,89 miljardi ASV dolāru, kas arī ir mazāks par analītiķu cerībām par 5,09 miljardiem dolāru.

Šajā sakarā Li Vejs sacīja, ka šobrīd Qualcomm situācija pasliktinās un pasliktinās, un konkurences vide tai nav labvēlīga. No vienas puses, arvien vairāk jaudīgu ražotāju apšauba Qualcomm oriģinālās atļautās ražošanas metodes un aicina izmeklēt monopolus. No otras puses, Qualcomm sākotnējie nozīmīgie klienti Apple pakāpeniski atbrīvojas no atkarības un palielina autonomiju. Pētniecības un attīstības centieni; Turklāt Huawei straujais pieaugums mikroshēmu jomā arī ir licis Qualcomm izjust spiedienu.

Ārvalstu plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka ar Huawei un citiem mobilo tālruņu zīmoliem, paātrinot mikroshēmu ražošanu, Qualcomm tirgus daļa ir samazinājusies. Saskaņā ar ASV stratēģiskās analīzes uzņēmumu datiem Qualcomm tirgus daļa ir samazinājusies no 66% 2014. gadā līdz 49% 2018. gadā, kas ir saistīts ar paātrinātu mikroshēmu ražošanu no mobilajiem tālruņiem, piemēram, Huawei.

Nesen, lai iegūtu lielākas priekšrocības konkurencē, Qualcomm solīja masu tirgū ienest 5G mobilo tālruni ar augstākās klases modemu un sacīja, ka nākamgad uzskaitītais vidējās cenas mobilais tālrunis tiks aprīkots arī ar tā mikroshēma. Pašlaik Samsung pieci mobilie tālruņi ir aprīkoti ar Qualcomm piektās paaudzes mikroshēmām, ieskaitot mobilo tālruni Galaxy S10 5G un jauno salokāmā ekrāna mobilo tālruni Galaxy Fold. Samsung zemāko cenu A90 5G tālrunī tiek izmantotas arī Qualcomm mikroshēmas, iepriekšējā versija izmanto Samsung pašu mikroshēmu.

Qualcomm prezidents Cristiano Amon prognozē, ka šie tālruņi sasniegs ievērojamu pārdošanas apjomu un mērogu.