Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

AMD cer izmantot vairāk nekā 10% no serveru tirgus daļas. Apsveriet citu uzņēmumu iegādi.

Pēc otrās paaudzes EPYC Opteron procesora izlaišanas AMDCEO Su Zifeng pieņēma arī mediju intervijas. Viņa atklāja, ka AMD nākotnē izmantos lielāku X86 serveru tirgus daļu, un vidējā daļa pieaugs līdz vairāk nekā 10% līdz 2020. gada beigām. Su Zifeng sacīja, ka AMD daļa X86 serveru procesoru tirgū bija aptuveni 5-6 % pagājušā gada beigās. Līdz 2020. gada beigām šī daļa palielināsies līdz 10%, bet Su Zifeng sacīja, ka tas nebūs AMD mērķis. Viņi centīsies panākt vairāk, un tas būs uzmanības centrā nākotnē.

X86 serveru tirgū Intel kādreiz bija absolūta tirgus daļa. Visaugstākā statistika ir 99%. Pirms šī biznesa daļa katru gadu deva vismaz 20 miljardus ASV dolāru ieņēmumus, AMD satvēra 1% ir 200 miljoni ASV dolāru ieņēmumu, satvēra 10%, kas nozīmē ieņēmumu pieaugumu par 2 miljardiem USD, un AMD kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija tikai 6,5 miljardi USD. .

Tā kā šis tirgus ir tik svarīgs, Intel noteikti neatslābs. Kad bijušais izpilddirektors Ke Zaiqi vēl bija amatā, viņš minēja vienu lietu, apgalvojot, ka Intel serveru tirgus daļu apstrīdēs AMD, bet AMD var nozagt tikai 20. Izmantojot% daļu, Intel joprojām var aizņemt 80% akciju - protams, tā ir tikai Intel pozīcija, un tas, cik daudz AMD var ieķerties, nav tas, ko viņi var izlemt.

AMD gadījumā šis 10% mērķis ir arī vidēji, Su Zifeng sacīja, ka viņi var iegūt lielāku īpatsvaru konkrētās jomās, piemēram, augstas veiktspējas skaitļošanā, mākoņdatošanā un citos galvenajos tirgos, galu galā AMD otrās paaudzes EPYC apstrāde viena slota var nodrošināt 64 serdeņus un 128 pavedienus, savukārt Intel vienkanāls joprojām ir 28 serdeņi un 56 pavedieni. Izrāde ir tālu atpalikusi.

Turklāt, uzlabojot AMD veiktspēju, AMD būtu jāapsver arī uzņēmuma mēroga paplašināšana, no kuriem viens ir citu uzņēmumu iegāde, taču Su Zifeng neminēja viņu īpašos plānus.

Runājot par iegādi, šķiet, ka AMD pēdējā nozīmīgākā iegāde ir ieguvusi serveru veidotāju Seamicro pirms daudziem gadiem. Liekas, ka tas nav iegādāts pēdējo četru vai piecu gadu laikā, un vecais konkurents Intel ir iztērējis vismaz 30 miljardus ASV dolāru, lai iegādātos divus lielus Altera un Mobileye. Uzņēmums NVIDIA arī šogad iztērēja 7 miljardus dolāru, lai iegādātos servera mikroshēmu ražotāju Mellanox.

Visbeidzot, AMDCEO Su Zifeng vēlreiz baumoja, ka viņai ir jāatstāj uzņēmums, sakot, ka bija pagājuši tikai četri vai pieci gadi pirms AMD izpilddirektora tikai nesen sākās, nākotnē vēl ir daudz darāmā.