Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Brukfīlds iegādājas Spānijas saules enerģijas uzņēmumu apstiprināšanai ES

Eiropas Komisija (EK) trešdien paziņoja, ka ir apstiprinājusi 50% akciju Spānijas saules izstrādātāja un operatora X-Elio EnergySL iegādē, kuru ierosinājusi Brookfield Renevable Partners LP.

Saskaņā ar vienošanos Kanādas uzņēmuma Brookfield Asset Management (TSE: BAM.A) atjaunojamās enerģijas nodaļa iegādāsies 20% X-Elio akciju no Spānijas uzņēmēju ģimenes Ribera holdinga uzņēmuma Acek, kā arī iegādāsies ASV privāto kapitālu. fonds KKR. (NYSE: KKR) pieder 30% akciju.

Pēc darījuma pabeigšanas KKR un Brookfield Renevable darbosies X-Elio ar 50/50 kopuzņēmuma starpniecību.

Eiropas Komisija uzskata, ka ierosinātā līdzdalības iegūšana neradīs konkurences problēmas, jo tā radīs “ierobežotu horizontālo un vertikālo pārklāšanos starp diviem uzņēmumiem”. Darījumu septembrī apstiprināja ASV Federālā tirdzniecības komisija (FTC).

Madrides bāzētajā X-Elio pašlaik ir 273 MW darbināms saules elektrostaciju portfelis un tiek būvēts papildu 1413 megavati. Uzņēmumam ir arī plašāks 4800 MW cauruļvada projekts Spānijā, ASV, Meksikā, Čīlē un Japānā.