Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Reaģējot uz tarifu pieaugumu, BenQ's Jiashida 40 miljoni ASV dolāru izveidos rūpnīcu Vjetnamā.

Saskaņā ar "Business Times" ziņojumu, ASV prezidents Trump paziņoja, ka 1. septembrī tas uzliks 10% tarifu trešajam vilnim aptuveni 300 miljardu dolāru apmērā no kontinentālajiem produktiem, kas tiek eksportēti uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Tam BenQ Group sistēmas rūpnīca, Jiashida, 30. Direktoru padome nolēma veikt ieguldījumus Vjetnamā, lai izveidotu rūpnīcu, kuras investīcijas būtu aptuveni 40 miljoni ASV dolāru.

Pirms tam Jiashida priekšsēdētājs Jia Shihong sacīja, ka ir sagatavoti trīs Ķīnas un ASV tirdzniecības kara padomi. Pirmais ir pakāpeniski nodot ASV produktus Taoyuan rūpnīcā. Displeja ietilpība pakāpeniski palielināsies no 200 000 vienībām mēnesī. Paredzams, ka ceturtajā ceturksnī tas palielināsies līdz 600 000 vienībām mēnesī. Otrs padoms ir rūpnīcas izveidošana Dienvidaustrumu Āzijā. Pēdējā aizsardzības līnija ir došanās uz Amerikas Savienotajām Valstīm ražošanai un jau ir atradusi partneri.

Tajā laikā Čeņ Čihongs arī atklāja, ka 10% tarifa apstākļos ražošanas jauda kontinentālajā daļā netiks pilnībā nodota atpakaļ Taivānai, bet uzņēmums joprojām būs gatavs atkarībā no klienta vajadzībām. Izstrādājumi, kas tiek pārdoti Amerikas Savienotajām Valstīm, vispirms atgriezīsies Taivānā, taču viņiem ir arī jāņem vērā klientu vajadzības, jo daži klienti to noņem, bet citi nē.