Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Korejas mediji: Samsung un SK Hynix "nogriezīs" Huawei pēc 15. septembra

Dienvidkorejas medijs Chosun Ilbo 8. septembra vakarā ziņoja, ka Samsung Electronics un SK Hynix 15. dienā pārtrauks piegādāt mikroshēmas Huawei. "Pārtrauktā piegāde" ietver arī atmiņu un mobilo AP.

Lai izpildītu ASV Tirdzniecības departamenta sankciju sēriju pret Huawei, Chosun Ilbo uzskata, ka 14. septembris būs pēdējā diena, kad Samsung un SK Hynix piegādās Huawei.

Kopš pagājušā gada maija ASV Tirdzniecības departamenta Rūpniecības un drošības birojs (BIS) ir secīgi izdevis vairākas sankciju tehnoloģiju bloķēšanas politikas pret Huawei un par aizlieguma spēkā stāšanās datumu noteicis 15. septembri.

17. augustā ASV Tirdzniecības departaments vēl vairāk pastiprināja Huawei piekļuves ierobežojumus ASV tehnoloģijai un iekļauj Huawei 38 meitasuzņēmumus 21 valstī un reģionā “Entītiju sarakstā”, uz kuru attiecas visi eksporta noteikumi (EAR). licences prasības. Dienvidkorejas pusvadītāju nozares amatpersona sacīja: "Pēc tam, kad tika ieviests ASV Tirdzniecības ministrijas visstingrākais Huawei aizliegums, jautājums par to, cik lielā mērā tiek izmantoti ASV tehnoloģiju ražotie pusvadītāji, ir radījis ievērojamu neskaidrību Korejas nozarē."

Huawei ir ārkārtīgi svarīgs globālo pusvadītāju pircējs. Pagājušajā gadā pusvadītāju mikroshēmu kopējais pirkums bija 20,8 miljardi ASV dolāru, otrajā vietā tikai Apple (36,1 miljards USD) un Samsung Electronics (33,4 miljardi USD).

Samsung un SK Hynix vienmēr ir bijuši ļoti aktīvi Huawei partneri. Huawei veido 6% un 15% no Samsung Electronics Semiconductor Division (DS) un SK Hynix pārdošanas attiecīgi. Tāpēc Korejas plašsaziņas līdzekļi novērtēja, ka pēc 15. septembra ASV Tirdzniecības departamenta Huawei aizliegumam būs lielāka ietekme uz SK Hynix nekā Samsung.

Dienvidkorejas pusvadītāju nozare analizēja, ka aizliegums skāra, pēc 15. septembra pasaules atmiņas cena turpinās samazināties un pasliktināties. Augusta beigās DDR4 8 Gb DRAM, kas galvenokārt tiek izmantots personālajiem datoriem, vidējā fiksētā darījuma cena bija 3,13 ASV dolāri, kas ir par 5,44% mazāk nekā jūnijā.