Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

QLED komercializācijas iespēja? Daba izrāda Samsung izrāvienu rezultātus

Saskaņā ar Korea Central Daily News, britu žurnāls "Nature" publicēja drukātā Eunjoo Jang un Dr. Yu-Ho Won no Samsung Electronics visaptverošo tehnoloģiju institūta sasniegumus. Samsung apgalvo, ka ir pārbaudījis pašizgaismojošā QLED komercializācijas iespēju.

QLED (kvantu punktu gaismas diode) ir tehnoloģija, kurā pašizstarojošās ierīcēs tiek izmantoti 2-10 nanometru kvantu punkti. Atšķirībā no OLED, kas izmanto organiskos materiālus, QLED nav raksturīgu ekrāna dedzināšanas defektu, tāpēc daži cilvēki domā, ka nākotnē tie pilnībā aizstās OLED.

Šis Samsung Electronics pētījums ir uzlabojis gaismas efektivitāti līdz 21,4%, un diodes kalpošanas laiks ir palielinājies līdz 1 miljonam stundu, kas ir augstākais līmenis pasaulē.

Pašlaik Samsung ražotais QLED televizors ir šķidro kristālu televizors ar QD fona apgaismojuma filmu. QLED displeja masveida ražošanai ir nepieciešams vēl vairāk uzlabot kvantu punktu gaismas efektivitāti un kalpošanas laiku.