Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung pirmo reizi ieceļ ārējo direktoru par Direktoru padomes priekšsēdētāju, kurš rīko stratēģisko lēmumu pieņemšanas procesu

Kā vēsta Korea Times, Samsung Electronics piektdien paziņoja, ka, lai uzlabotu korporatīvās pārvaldības caurskatāmību un neatkarību, uzņēmums sasauca direktoru padomi un ievēlēja ārējo direktoru Baeku Dže-vanu, bijušo Dienvidkorejas ekonomikas un finanšu ministru. , kā tās priekšsēdētājs.

Kā pirmais ieceltais ārējais direktors Samsung sacīja, ka sagaida, ka Park Jae-wan pārbaudīs uzņēmuma biznesa aktivitātes no dažādiem aspektiem. Park Jae Man ir Samsung ārējais direktors kopš 2016. gada marta. Viņam ir dziļa izpratne par Samsung un tā padomi. Viņš arī vadīs valdes stratēģisko lēmumu pieņemšanas procesu, balstoties uz vadītāja pieredzi.

Park Jae-wan aizstās Lee Sang-hoon, kurš 14. februārī atkāpās no amata par darba likumu pārkāpšanu. Pagājušā gada decembrī Seulas Centrālā rajona tiesa Lee Sang-hoon piesprieda 18 mēnešus cietumā par arodbiedrības darbību diversifikāciju, vienlaikus pildot Samsung galvenā finanšu virsnieka pienākumus.

Atbildot uz investoru aicinājumiem Samsung uzlabot atbilstības pasākumus, Samsung ir pastiprinājis pretkorupcijas pasākumus, lai nekaitētu uzņēmuma vērtībai. Janvārī uzņēmums izveidoja atbilstības komiteju, kuru vadīja bijušais Augstākās tiesas tiesnesis Kim Ji-hyung, lai apkarotu korupciju un izskaustu visas nelikumīgās darbības.

Tomēr, ņemot vērā, ka Park Jae-wan ir profesors Sungkyunkwan universitātē kopš 1996. gada un Sungkyunkwan University un Samsung Group ir izveidojuši stratēģisku aliansi, jaunais valdes priekšsēdētājs var patstāvīgi pieņemt būtisku lēmumu. Tas vēl ir jāredz.

Tajā pašā laikā Samsung arī ierosināja pievienot divus direktorus: Han Jong-hee, vizuālo displeju biznesa prezidents un Choi Yoon-ho, finanšu direktors. Samsung sacīja, ka Han Zhengxi demonstrēja savu vadību un 14 gadus pēc kārtas noveda uzņēmuma TV biznesu pasaulē numur viens. Turklāt Cui Yuanhao ir atzīts par savu finanšu kompetenci.

Abi kandidāti tiks iecelti par jaunās direktoru padomes locekļiem pēc tam, kad viņi tiks apstiprināti uzņēmuma ikgadējā akcionāru sapulcē 18. martā.