Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ievērojami uzlabojot AI veiktspēju, Arm izlaiž jaunāko Cortex-M procesoru un NPU

Saskaņā ar laimes ziņojumiem Arm pirmdien iepazīstināja ar jaunāko Cortex-M procesoru (M55) un Arm Ethos-U55 miniatūru neironu apstrādes vienību (NPU).

Līdzīgi kā iepriekšējās paaudzes, arī jaunais Cortex-M55 ir Arm iestrādātais procesors. Līdz šim Arm partneri ir ražojuši vairāk nekā 50 miljardus mikroshēmu, kuru pamatā ir Cortex-M dizains. Jaunie procesori ir jaudīgāki un energoefektīvāki, taču Arm galvenais uzsvars ir uz mikroshēmas mašīnmācīšanās iespējām. Tiek saprasts, ka M55 ir pirmais procesors, kura pamatā ir Arm Helium tehnoloģija paātrinātiem vektoru aprēķiniem, un tas palaiž ML modeļus 15 reizes ātrāk nekā iepriekšējā paaudze.

Agrāk šādām mikroshēmām bieži nebija pietiekami daudz skaitļošanas jaudas, lai efektīvi veiktu mašīnmācīšanās funkcijas. Tā vietā lielākā daļa šo uzdevumu ir jāpabeidz ar lieljaudas mikroshēmām, piemēram, Arm's Cortex-A sēriju, kuru pārvadā lielākā daļa pasaules viedtālruņu.

Arm Ethos-U55 NPU ir paredzēts, lai paātrinātu mašīnu apguvi, savukārt U55 dizains tiks pilnveidots un darbosies tikai ar jaunākiem Cortex-M procesoriem, piemēram, M55, M33, M7 un M4. Arm teica, ka, palaižot šīs divas mikroshēmas kombinācijā, mašīnmācīšanās uzdevums var darboties 480 reizes ātrāk nekā Cortex M mikroshēma, ko izmanto etalona testā. (Pirmais ātruma palielinājums 15 reizes nāk no M55 modeļa, un kombinācija ar Ethos-U55 rada 32 reizes lielāku palielinājumu.) Izmantojot šīs divas mikroshēmas vienlaikus, energoefektivitāte var palielināties arī par 25 reizes, kas ir svarīgs daudzām ar akumulatoru darbināmām iekārtām ir izšķirošs.

Dipti Vachani, Arm vecākais viceprezidents un automobiļu un IoT biznesa ģenerālmenedžeris, sacīja, ka datu drošībai un privātumam ir kritiski svarīgi ļaut mākslīgajam intelektam darboties relatīvi mazjaudas ierīcēs, nevis nepārtraukti uzturēt sakarus ar mākoņa bāzes datu centriem. svarīgs. Pašlaik lielākā daļa AI darba slodžu notiek šajos datu centros.

Viņa arī sacīja, ka mākslīgā intelekta iespējošana darbam ar nesavienotām, relatīvi mazjaudas ierīcēm ir būtiska, lai izveidotu savienotas automašīnas, dotu iespēju pašiem vadīt automašīnas un ieviestu mašīnmācīšanos medicīnas ierīcēs.

Arm teica, ka pats M55 spēs veikt mašīnmācīšanās uzdevumus, sākot no ļoti vienkāršas vibrācijas noteikšanas (pat iepriekšējās paaudzes Cortex-M) līdz mērķa noteikšanai attēlos. Apvienojot to ar Ethos U55, tas var veikt augstāka līmeņa uzdevumus, piemēram, noteikt noteiktus žestus, noteikt, vai pirkstu nospiedums vai sejas vaibsti atbilst ierīcē jau glabātajiem biometriskajiem datiem, vai pat balss atpazīšanu. Tomēr skaitļošanas ziņā intensīvākiem uzdevumiem, piemēram, dažādu objektu klasificēšanai vai seju atpazīšanai no video reālā laikā, joprojām ir vajadzīgas vairāk enerģijas patērējošas un dārgas mikroshēmas.