Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Standarts nano-sudraba līniju liekšanai, lai uzlabotu dārgas komerciālas mikroshēmas

Vai cilvēki ir dziļi domājuši par to, kāpēc niecīgie sudraba nanovadi ir mainījuši elektronisko ierīču lauku? Sudraba nanodaļu milzīgais pielietojuma potenciāls ir galvenais iemesls bažām, un cilvēki arī ir ļoti optimistiski noskaņoti par tā nākotnes pielietojuma izredzēm. Sudraba nanodaļu liekšanas standarts zinātniekiem rada jaunus virzienus.

Saskaņā ar KAUST eksperimentālajiem pētījumiem tiek parādīts, ka jaunais sudraba nanodaļu izvietojums padara tos izturīgākus. Šie sudraba nanovadi veido caurspīdīgu vadītspējīgu plēvi, ko izmanto saules baterijās, deformācijas sensoros un nākotnes mobilajos tālruņos. Ja elektroniskajām ierīcēm piemēro nanotehnoloģiju, ir nepieciešama stingra atsevišķu sīku komponentu pārbaude, lai nodrošinātu produkta pieejamību. Neviens negaidīja, ka sudraba nanvadiem ir liels potenciāls kā savienotiem displejiem, un tos var izmantot elastīgos, gandrīz caurspīdīgos režģos, kā arī skārienekrānos vai saules baterijās.

KAUST eksperiments bija uzlabot dārgas komerciālas mikroshēmas. Zinātnieki var izmantot TEM, lai noteiktu nanodaļiņas un detalizēti izpētītu atsevišķus sudraba nanodaudus. Tas ļauj TEM projektēt un izgatavot paraugu mikroshēmas, kas raksturo un apstrādā ar nanomateriāliem ar nepārspējamu telpisko izšķirtspēju. Tomēr komerciālajās mikroshēmās ir ļoti plānas plēves, lai atbalstītu nanodaļiņas. KAUST pētnieku grupa uzlaboja jauno tehnoloģiju, pievienojot sudraba nanovadus no pielāgotas TEM mikroshēmas, kas suspendēta uz platīna elektrodu, palielinot jaudu dažādās frekvencēs, līdz sudraba nanoviedi neizdevās pašreizējās sildīšanas dēļ. Rezultātā pētnieki atklāja, ka lineāri sudraba nanvadi ar noteiktu lielu strāvas blīvumu izraisīs pārtraukumus punktos, ko nosaka vietējie strukturālie defekti.

KAUST pētījumu komandai bija dīvains un vēl viens eksperimentu komplekts. Kad sudraba nanvadi sāka liekties, notika interesanta izturēšanās. Parauga mikroshēma ir saliekta zem augsta spiediena, nesalaužot, un tai ir dziedinoša parādība. Iemesls ir tāds, ka oglekļa pārklājums stieples ārpusē ir savienots kopā. Galalietotājs atkārtoti atkārtos un saliecīs elektronisko iekārtu lietošanu, tas nozīmē, ka nav reāli ierobežot sudraba nanodaļu pielietošanu taisnas līnijas struktūrai.

Sudraba nanvadiem kā ideālam materiālam elastīgu, salocītu un saliektu elektronisku ierīču izmantošanai ir ārkārtas iespējas. Sudraba nanodaļu izmantošana dārgu komerciālo mikroshēmu uzlabošanai uzlabos veiktspēju un samazinās ražošanas izmaksas, neupurējot standartus. Attīstoties zinātnei un tehnoloģijai, sudraba nanodaļu iedomātas pielietojuma iespējas parādīsies blakus cilvēkiem.