Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC nosūta pirmos 5 nm paraugus! Atklāti divi galvenie klienti

Kā vēsta laikraksts China Times Electronics News, divi ražotāji Bitmain un Canaan, kas specializējas īpašu lietojumprogrammu integrēto shēmu (ASIC) izstrādē kriptovalūtas ieguvei, kļūs par pirmo TSMC jaunāko lietojumprogrammu sēriju. Viens no nanotehnoloģiju klientiem.

Ziņojumā tika norādīts, ka Bitmain ir saņēmusi pirmo 5 nm ASIC paraugu partiju Bitcoin ieguvei, ko šajā mēnesī saražojis TSMC. Vēlāk nākamā gada pirmajā ceturksnī Jianan Yunzhi saņems arī savus pirmos 5 nm ASIC paraugus.

Salīdzinājumā ar pašreizējo 7nm standartu, lai arī TSMC 5nm joprojām ir pārejas posmā, tā darbība ir ievērojami uzlabota. TSMC izmanto ārkārtēju ultravioleto litogrāfiju (EUV), lai palielinātu komponentu blīvumu 1,84 reizes, kas ne tikai samazina enerģijas patēriņu, bet arī samazina mikroshēmas laukumu.

Bet līdz šim 5nm piegādātie produkti ir tikai agrīni testa paraugi. Tāpēc var paiet vēl seši mēneši vai pat divpadsmit mēneši, pirms tiek oficiāli sagatavota iepriekšminētā ASIC.

Turklāt saskaņā ar iepriekšējiem ziņojumiem ir paredzams, ka TSMC 5nm produkti sāks masveida ražošanu 2020. gada pirmajā pusē, un Apple jaunās paaudzes iPhone procesors A14 izmantos TSMC pirmo 5nm procesu. Citiem vārdiem sakot, Apple A14 iegūs TSMC 5nm produktus agrāk nekā Bitmain un Jianan Yunzhi mikroshēmas.