Izvēlieties savu valsti vai reģionu.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple Intrud: Saskaroties ar konkurences izmeklēšanu, tirgus vērtība kritās

Šķiet, ka Apple Inc. pēdējā laikā piedzīvo neveiksmes sēriju.Pēc tam, kad Microsoft ir pārspējis tirgus vērtību, uzņēmums ir bijis remdenā stāvoklī ar plaisu starp IT un Microsoft paplašināšanos.Turklāt NVIDIA ir strauji pieaugusi, pateicoties sprādzienbīstamam pieprasījumam pēc AI, nepārtraukti novēršot tirgus vērtības trūkumu ar Apple.Vēl svarīgāk ir tas, ka šajā kritiskajā situācijā Apple ir nonācis konkurences izmeklēšanā Amerikas Savienotajās Valstīs.Tirgus ir šokā, jo Bidenes administrācija rīkojas pret Apple.

Tirgus vērtība iztvaiko visu nakti, pārsniedzot 800 miljardus USD

Pēc ziņām par konkurences izmeklēšanu ASV, Apple akcijas cieta vienas dienas kritumu par 4%, iezīmējot lielāko vienas dienas samazināšanos kopš 2023. gada 4. augusta. Tās tirgus vērtība vienas nakts laikā iztvaicēja par vairāk nekā 110 miljardiem USD (aptuveni 800 miljardi miljardu miljardu miljardu USDRMB) ar jaunāko tirgus vērtību USD 2,6 triljonos.

21. martā ASV ģenerālprokurors Merriks Garlands preses konferencē paziņoja, ka Tieslietu departaments kopā ar vairāku valstu ģenerālprokuroriem iesniedza pretmonopola tiesas procesu pret Apple.Uzņēmums tiek apsūdzēts par viedtālruņu tirgus monopolizēšanu, kontrolējot Apple produktu aparatūru un programmatūru, kaitējot patērētājiem, izstrādātājiem un konkurentu uzņēmumiem.Lietas prāva, kas iesniegta Ņūdžersijas federālajā tiesā, apgalvo, ka Apple pret konkurenci vērstā uzvedība pārsniedz tās parastās tālruņu un pulksteņu darbības operācijas.

Augstākā tiesa monopolistiskās darbības definē kā "uzvedību, kas kontrolē cenas vai izslēdz konkurenci".Tieslietu departamenta amatpersonas arī paziņoja, ka viņi neizslēdz iespēju izmantot uzņēmuma pārtraukumus, lai atrisinātu šo pretmonopola tiesas procesu.Atbildot uz to, Apple apgalvoja, ka atbilstība normatīvajām prasībām izmaksās ievērojamu naudas summu, potenciāli novēršot jaunu produktu vai pakalpojumu ieviešanu un kaitējot klientu pieprasījumam.Apple apgalvo, ka tiesas prāva ir nepamatota gan faktiski, gan likumīgi, apdraudot pašus principus, kas ļauj Apple produktiem izcelties ļoti konkurētspējīgā tirgū.Uzņēmums brīdināja, ka tas "izveidos bīstamu precedentu, kas ļauj valdībai stipri regulēt tehnoloģijas, kas ietekmē sabiedrību", un solīja "enerģiski sevi aizstāvēt".

Šajā sakarā Apple, tāpat kā tiktok, ir izvēlējies stāties spēkā.Tirgus uzskata, ka, ābolu pieaugot, tas saskaras ar pieaugošām normatīvo problēmu problēmām visā pasaulē.Šī tiesas prāva varētu piespiest Apple veikt izmaiņas dažos no visvērtīgākajiem uzņēmumiem: iphone pārdošanas apjomi 2023. gadā pārsniedza 200 miljardus USD;Apple Watch, daļa no Apple 40 miljardu dolāru valkājamu ierīču biznesa;un tā ļoti rentabla servisa produktu līnija, kas guva ienākumus 85 miljardu dolāru apmērā.

Vai Apple tiks sadalīta?

ASV Tieslietu departaments neatmet iespēju sadalīt Apple, kas atgādina tiesas procesu pret Microsoft 1990. gados, kas arī plānoja sadalīt uzņēmumu.Pretmonopola tiesas prāva pret Microsoft, kas ilga no 1998. līdz 2001. gadam, beidzās ar to, ka Microsoft maksāja 1,8 miljardus dolāru norēķinu maksas, aizliedzot iesaistīties ekskluzīvos darījumos, kas varētu kaitēt konkurentiem, un atvērt kādu avota kodu.

2020. gadā Tieslietu departaments kopā ar 38 valsts ģenerālprokuroriem iesūdzēja Google, apsūdzot to par tās monopolistiskās varas izmantošanu, lai novērstu konkurenci interneta meklējumos, izmantojot ekskluzīvus nolīgumus, kaitējot tādiem konkurentiem kā Expedia, TripAdvisor un Yelp.Tomēr galu galā tiesas prāva bija neveiksmīga, un Google izvairījās no krīzes.

Tagad ir Apple kārta.Apple norāda: "Šis tiesas prāvas apdraud mūsu identitāti un principus, kas ļauj Apple produktiem izcelties konkurences tirgū. Ja tas būs veiksmīgs, tas kavēs mūsu spēju radīt tehnoloģiju, ko cilvēki sagaida no Apple - aparatūras, programmatūras unpakalpojumi, "" tas arī radītu bīstamu precedentu valdībai, lai izmantotu spēcīgu pieeju cilvēku tehnoloģiju produktu izstrādē. "

Ārzemju plašsaziņas līdzekļi uzskata, ka daži lietotāji pieprasa Apple uzlabot tūlītējo ziņojumapmaiņas funkciju starp Android un Apple tālruņiem.Izstrādātāji ir izveidojuši lietotnes, kas apiet platformas ierobežojumus, tikai to, lai Apple to izslēgtu.Turklāt Apple ir saņēmis normatīvos naudas sodus no Eiropas Savienības.4. martā ES soda naudas sods Apple 1,84 miljardu eiro apmērā par straumēšanas mūzikas platformu, piemēram, Spotify un citiem mūzikas straumēšanas pakalpojumiem, novēršanu, piedāvājot maksājumu iespējas ārpus App Store.

ES komisijas lēmums izriet no Spotify sūdzības 2019. gadā, apsūdzot Apple Spotify bloķēšanā un citās mūzikas straumēšanas lietotnēs no abonēšanas piedāvājumiem tieši lietotājiem, apejot Apple pirkumu komisiju lietotnē lietotnē.ES apsvēra Apple ierobežojumus, lai veidotu negodīgus tirdzniecības apstākļus.Tagad Amerikas Savienotajās Valstīs Apple saskaras arī ar grūtībām.














Apple stāv stingri

Apple ir ieņēmis ļoti stingru nostāju par šo tiesas procesu."Apple mēs katru dienu ieviesam jauninājumus, veidojot tehnoloģijas, kuras cilvēki mīl - izstrādājot produktus, kas nemanāmi strādā kopā, aizsargājot cilvēku privātumu un drošību un radot maģisku pieredzi mūsu lietotājiem. Šī tiesas prāva mums apdraud un principi, kas ļauj Apple produktiem izceltieskonkurences tirgū. Ja tas ir veiksmīgs, tas kavēs mūsu spēju izveidot tehnoloģiju